Errades

Aquí teniu documentades les errades que hem detectat i que es corregiran a la propera versió. Si voleu saber les errades ja corregides i valorar l’evolució del DISC, visiteu la pàgina d’arxiu.

DISC 2.4.11 (en elaboració)

 • no s’ha detectat cap errada.

16 comentaris a “Errades

  • Hola cunillet,

   Gràcies per escriure!

   El mot tieta no apareix al DIEC, hi apareix tia, però a l’escrable no s’accepten els diminutius. Jo també li dic tieta a la meva tia, però cal posar la frontera en alguna banda, i les normes són clares: mots que estiguin recollits al DIEC i les seves formes flexionades. Per tant… no afegiré tieta al DISC.

   Altra vegada, gràcies!!!

  • Hola Llorenç,

   Gràcies per comentar. Els mots de més de 15 fitxes els hem suprimit del DISC, ja que no es poden jugar a l’escrable. Potser en un futur les afegim, però ara mateix no hi són.

 1. ‘luxi’ és correcte?
  EL contrincant em parla de quelcom relacionat amb la llum, però no sé que pensar, porser és alguna flexió verbal de la verbalització de luxe?
  no sé…

  Per cert, els captcha d’animals són divertits però a vegades un pèl complicats d’encertar.
  En tot cas, fantàstic aquest diccionari.

  • Hola Lluís,

   gràcies per comentar!!!

   Considerem el mot «luxi» correcte, ja que el DIEC recull el verb «luxar» i, igual que «cantar» genera les formes «canti» i «cantí»; «luxar» genera «luxi» i «luxí».

   Sobre el captcha d’animals… no ets el primer usuari que es queixa que alguna cosa no acaba de rutllar. Nosaltres, però, no hem detectat res d’estrany. Recordes si quan hi ha problemes apareix algun animal en concret?

   Salut!!!

   • Ei, gràcies, com pots saber tant català? (Enveja)

    Sobre els animals… fàcil, no sempre és fàcil reconeixer un animalet, però ep! Que són molt guais…. puc enviar foto de la meva gosseta? (Broma).

    Moltes gràcies, de debò, sóc novençà, però m’ho prenc amb molta il·Lusió.

    Lluís

    • No creguis que sóc un jugador bo… en això de l’escrable hi ha autèntics cracs.

     Si estàs començant, sobretot, passa-t’ho bé, diverteix-te! De mica en mica aniràs agafant el tema a les flexions verbals (tots els -ar funcionen gairebé igual) i als trucs d’estratègia, a base de partides aprens molts recursos per remuntar partides complicades, 🙂

     Salut… i escarrassos!!!

 2. El sistema considera vàlida la paraula “QUEIS”. Crec que és un error. Ho he detectat al Wabble i després ho he comprovat al Wordretorn

  • ep Xavi, moltes gràcies per comentari.

   Aquesta l’he hagut de mirar amb cura, normalment els visitants es queixen de «plurals acabats en -AS», com MENJAS, 🙂

   «queis» (i «queim») són formes del present d’indicatiu del verb «caure», concretament balears, pots consultar-ho al Viccionari, o l’esborrany de gramàtica de l’IEC.

   Per tant, només puc afegir… segueix intentant-ho, 😉

   Altra vegada, gràcies!

   Salut… i escarrassos!!!

  • Hola freecando, gràcies per comentar.

   Dispensa el retard en contestar, aquest cap de setmana ha tingut una activitat escrablística important.

   SALPEBR és una forma verbal illenca, corresponet a la 1a persona del present d’indicatiu del verb salpebrar, equivalent al central SALPEBRO, al valencià SALPEBRE o al rossellonès SALPEBRI. Pots comprobar que el DIEC recull aquestes formes, consultant les intruccions del diccionari. Així doncs, el DISC la considera vàlida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *