Scrabble al Papiol

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Dissabte vam estar presents en la 35a Setmana Cultural de l’escola Pau Vila del Papiol. El Servei Local de Català del Papiol ens va convidar a participar entre la multitud d’activitats que s’hi faran entre el 19 d’abril i el 3 de maig. Per nosaltres va ser un autèntic plaer ensenyar el que més ens agrada, i més tenint en compte que l’activitat que obria aquesta Setmana Cultural portava el títol de “L’art de la paraula”. És evident que no hi podíem faltar.

La nostra proposta va consistir en dues accions paral·leles. Per una banda, vam treure el tauler gegant i convidàvem a la gent a fer una jugada amb el faristol que tocava. Cada persona que participava omplia una butlleta que es dipositava en una urna. Al final de l’activitat, es van sortejar tres llibres entre tots els participants, gentilesa del CNL del Papiol a través de l’Ester Sànchez.

L’altra acció transcorria justament darrera del tauler. Tres taules grans amb jocs de scrabble estaven a la disposició de tot aquell que volgués jugar. Cal dir que encara les estàvem preparant que un parell de nois ja s’hi van asseure, i ben aviat vam comprovar que el nivell no era de principiants…

Sigui com sigui, durant dues hores vam jugar, ensenyar, aprendre i ens vam divertir. Fins i tot vam menjar pastissos!

Gràcies per l’acollida tan amable que vam tenir!

La primera jugada

La primera jugada

Darrere el tauler

Darrere el tauler

Hi ha una bona jugada,però encara no la veiem...

Hi ha una bona jugada, però encara no la veiem…

L'Arnau, el primer guanyador!

L’Arnau, el primer guanyador!

El Paco també guanya, segur per l'ajudant que porta!

El Paco també guanya, segur per l’ajudant que porta!

La Piluca també ha pescat en aquestes aigües!

La Piluca també ha pescat en aquestes aigües!

Els culpables de tot plegat: l'Antonio, l'Ester, la Isabel i l'Albert.

Els culpables de tot plegat: l’Antonio, l’Ester, la Isabel i l’Albert.

 


Tret de sortida al 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Donem el tret de sortida al 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei!

Ja tenim els grups definits i equilibrats segons el percentatge de victòries assolides en l’historial de cada participant, de forma que tots els grups presenten un percentatge global del voltant del 60% de victòries. Més igualtat impossible entre grups.

Tota la informació la podeu consultar en la pàgina de la 1a Fase del campionat. Finalment hi ha hagut 61 inscripcions, repartides en 5 grups de 10 participants cadascun, més un grup d’11 participants. Busqueu-vos-hi!

És excepcional la resposta de la gent de la Molins de Rei que representa un 80%, aproximadament, dels jugadors. A l’altre 20% permeteu-nos que us convidem a conèixer la nostra vila el dia de la cloenda del torneig, el 23 de febrer, si no ho heu fet abans.

Per últim, recordar-vos que cal comunicar els resultats mitjançant aquest enllaç, tenint en compte la importància de la identificació dels jugadors 1 o 2, així com del codi que identifica cada partida i que teniu anotat al marge esquerre dels enfrontaments.

Molta sort a tothom!


Primers inscrits al 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

A l’ombra de la celebració de les eleccions, en ple cap de setmana i sense fer-ne massa difusió… i tot i així, ja tenim els primers inscrits al 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei.

Molinenques i molinencs, aquest és un torneig per i per a vosaltres, si us ve de gust, és clar. Ara bé, el deixareu passar així com així? Us imagineu Molins de Rei en plena dèria connectiva d’Aparaulats? Tots contra tots, línies imperceptibles que us relacionen, mots impossibles, exclamacions diverses (per bé o per no tan bé!), a qualsevol hora, en qualsevol lloc: a casa, al bus, a la cafeteria, a cal metge…

Donem-li  a la tecla, donem-li a la llengua, donem-li a l’oci lúdic. Un estímul a punt de començar!

Inscripcions gratuïtes fins el dia 5 de desembre.

Primers inscrits.

Si voleu saber com serà el torneig aquí teniu la resposta.

Som-hi!


Juga al 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

A principis de temporada ens rondava pel cap aprofitar el “boom” del fenomen Apalabrados/Angry words que estem vivint actualment, i més en tenir notícies que des del Prat es va fer el 1r Campionat d’Aparaulats del Prat, organitzat per Scrabble Delta Prat. En certa manera ha estat la nostra inspiració i des d’aquí li volem fer un modest reconeixement.

Ha arribat el moment de posar en marxa el nostre 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei perquè tothom que vulgui tingui l’oportunitat de participar-hi. Els amics, els veïns, la família, els desconeguts… No deixeu passar una proposta lúdica  on tastar això de la competició i alhora aprendre nous coneixements.

Al final de la competició farem una trobada oberta a tots els participants amb un programa lúdic-festiu.

Consulteu les bases de la competició i formalitzeu la vostra inscripció. No us ho podeu perdre!


III Trobada d’Entitats Veïnals 2012

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Dissabte vam participar en la Trobada d’Entitats Veïnals en què cada entitat aportava el seu granet de sorra per col·laborar en construir i donar sentit al teixit associatiu de la vila. I, és clar, nosaltres hi vam ser en l’especialitat que més ens caracteritza: remenar lletres i formar paraules.

Millor ho revivim amb imatges… no?

Taller de maquillatge. D’aquí sortien nens i nenes ben transformats. Quin goig!

Aquí ens hi vam aturar una bona estona comparant i observant bé quins són bons i quins no. Cada dilluns d’època de bolets, a partir de les vuit, aquesta gent està a la Traska Truska. Ah, i podem aprofitar per fer un vinet o una cerveseta!

Goiteu! Compte amb aquesta! Un trosset ben xic i en truita potser us fan veure el que no hi ha!

Mmm… deliciosos els pastissets àrabs.

Ep! Una mica de ball per sempre posa de bon humor! I l’esquelet ho agraeix…

Els Matossers són els castellers més ben parits de Molins de Rei. I amb la seva xarxa preparada per qui s’atreveixi a fer un pilar de quatre!

Ostres! I aquests què fan?

Ah! Si són els de l’Scrabble! I, com sempre, envoltats de canalla. Mira que els agrada, això de jugar amb les lletres!

L’experiència cal transmetre-la als fills.

Altres prefereixen el tauler gegant. El mestres alliçonant els aprenents.

Completat el tauler gegant, no hi ha treva. És un autèntic non stop!

Tauler final. Un bon grapat de scrabbles i paraules molt interessants.

Moltes gràcies a tots per venir i participar! Fins la propera!


Correllengua a Pallejà

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Diumenge passat ens van convidar al correllengua de Pallejà i, com no, ens hi vam presentar amb tots els nostres estris. Un olor a xocolata desfeta ens va rebre tan bon punt apareguérem al pati on s’havien de fer les activitats relacionades per a l’ocasió. Mmm… un bon pressentiment ens recorria.

El Castell de Pallejà ens obrí la seva intimitat i no ens va decebre. És tot un encert recuperar un espai arquitectònic d’aquesta magnitud i oferir-la al servei del poble.

Castell de Pallejà

L’alcalde, el Sr. Ismael Álvarez Serrano, es va interessar per la nostra passió i s’atreví a formar la primera paraula en un faristol preparat. De seguida va veure que s’hi amagava un mot força especial, i per celebrar-ho ens retratàrem donant el tret de sortida a l’activitat de scrabble a Pallejà.

L’alcalde, el Sr. Ismael Álvarez, i la Montserrat Teixidó, responsable del CNL de Pallejà, envoltats de l’equip de “Mots i Més a Molins, club de Scrabble”

El tauler gegant cridava l’atenció dels porucs passavolants, si més no, un xic tímids. A poc a poc, l’efecte d’iman del tauler es començar a evidenciar i aviat es produïen diferents propostes per a un mateix faristol. Bé, la cosa anava bé. Sobretot quan, una vegada provaven el tauler gegant, algunes persones decidien quedar-se una estona i experimentar asseguts davant un joc de scrabble, això sí, ben assessorades pel nostre equip docent.

Entre els participants, tant al tauler gegant com a les taules, es va sortejar el llibre “Verb i gràcia 1000 i + Enigmes Verbals” (VVAA). Sempre es bo tenir un petit detall malgrat la crisi.

Volem agrair la col·laboració de la Montserrat Teixidó, encarregada del CNL a Pallejà, la qual va participar activament en tot moment.

Com sempre, unes imatges testimonien una jornada especial en que “Mots i Més a Molins, club de Scrabble” traspassa les seves fronteres. Gràcies Pallejà!

Es busca jugada. Qui la té més valuosa?

Mentre unes pensen… l’altre fa flexions de taula.

Assistència en ple viatge.

Millor la taula que el tauler.

Tauler final.

Els guanyadors del sorteig, el Jesús Llort i la Martina Llort.


Scrabble Popular i sorteig del joc.

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

La curiositat va ser la nostra gran aliada dissabte passat, en el motiu de la Jornada Popular de Scrabble.

Què hi fa un tauler gegant de amb caselles de colors i unes fitxes quadrades que semblaven lletres?

I la gent, què hi fa allà plantada? Potser hi regalen alguna cosa…

Ostres, això és semblant al joc al qual jugo amb el mòbil, l’Apalabrados!

Guaita, és el Pepet omplint el que sembla un paper, per què?

I ara, què fan? Sembla que discuteixen per una paraula…

Sigui com sigui, amb les raons més diverses, el fet és que durant gairebé tres hores un flux continu de gent venia a jugar amb la llengua a l’scrabble, a fer la seva jugada i a participar en el sorteig d’un joc de Scrabble entre tots els assistents. I el que provava de la dolça experiència es quedava a jugar en les taules que teníem preparades al darrera. No va haver-hi aglomeracions, els torns es respectaven cívicament i les neurones funcionaven lliurades a la millor jugada.

Una jornada agradable, com sempre, i prou fructuosa. Creiem que hem tornat a contribuir una mica a la propagació de la nostra malaltia, i que el contagi infecciós ens ha de portar més jugadors i jugadores els dijous al Garbí, on celebrem la nostra activitat regular.

Us pengem unes imatges que escenifiquen el transcurs de la jornada:

Abans de començar l’activitat ja hi havia gent jugant.

De compres al Zara

El mestre impartint lliçons

La distància dóna una altra perspectiva

Explicacions a càrrec del gran Enric

El jove jutge extrau la butlleta guanyadora i…

... la mostra al públic. Malament, però s'hi pot llegir el nom de la guanyadora, que és na...

… la mostra al públic. Malament, però s’hi pot llegir el nom de la guanyadora, que és na…

Mònica Vellet!!

Heieu ací una persona feliç! Enhorabona, Mònica!

Heieu ací una persona feliç! Enhorabona, Mònica!


La Duplicada de Scrabble en català, una realitat.

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

I l’experiment va prendre forma. Vam estrenar tauler gegant, vam distribuir les taules, just enfront, vam preparar els estris informàtics per al recompte de punts, estaven enllestits els diferents formularis, tot a punt per començar la “Duplicada Popular de Scrabble en Català” a Molins de Rei.

A  les cinc de la tarda la plaça del mercat era ben buida. “Mala hora”, deien uns, “però és que juga el Barça”, els altres. Sigui com sigui, no és joc que atragui masses, i a més no és gaire conegut. Finalment, arribà un grup de joves de 15 i 16 anys als quals havia fet crida el CPNL. Malgrat l’hora, l’amenaça del temps, i la incomoditat de no disposar de cadires (amb les quals sí hi comptàvem) la partida duplicada es va iniciar. Alguns dels presents no havien jugat mai a l’scrabble, per la qual cosa es va fer una petita introducció. I ja se sap, en poc temps s’havien d’explicar moltes coses, tot i cenyir-nos a les bàsiques. Els dubtes inicials es van anar dissolent a mesura que la partida avançava. punt per començar la “Duplicada Popular de Scrabble en Català” a Molins de Rei.

Aquesta primera partida duplicada de scrabble a Molins ens ha servit per donar-nos a conèixer més, no en va la gent s’aturava encuriosida per veure què s’hi coïa en aquella plaça. El grup de joves era prou ampli com per què s’ajuntessin en parelles, fins i tot en trios; una forma de mirar de trobar la millor jugada possible.

La valoració de l’èxit en aquesta primera duplicada cal mesurar-la amb modèstia. No hi hagué una gran afluència, fet que va permetre l’organització assumir millor les jugades dels presents. Un increment important de jugadors hagués saturat els “comptadors” de punts. Això ens permetrà millorar el sistema de cara a la propera duplicada. No obstant això, si tenim en compte que els nois i noies que van participar s’ho van passar prou bé, i que estaven jugant a un joc de taula clàssic, i no pas a cap “maquineta”, podem donar-nos per satisfets. Igualment, pensem que és important crear dubtes amb la llengua: “aquesta paraula és bona?”, “això no sé si s’escriu així o aixà”, “diria que això en català no val”… dubtes, dèiem,  que creen l’estímul de resoldre’ls i, per tant, de millorar el coneixement del nostre codi de comunicació.

A continuació podreu consultar les jugades de tots els participants. Hem de dir que per ser una primera vegada, hi ha hagut un nivell prou alt, i que en moltes ocasions s’ha pogut localitzar l’scrabble camuflat, o fins i tot millorar la jugada del màster. Per tant, es pot dir que a Molins de Rei hi ha una pedrera prou bona i amb un potencial a tenir en compte per a les futures generacions de jugadors de scrabble en català:

DUPLICADA SANT JORDI 2012 . Aquí podreu veure el desenvolupament de la partida del màster.

També us volem deixar algunes imatges de l’activitat:

Que no faltin formularis!

Que no faltin formularis!

Concentrades

No ho acabo de veure clar

La de la punta... no em veu i no em podrà copiar

Els dubtes sempre hi són presents

Vaja, els de la tele!


Duplicada Popular de Scrabble en català, a Molins de Rei.

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Dissabte farem un experiment amb una modalitat de joc un tant atrevida, no perquè sigui difícil, sinó perquè comporta un nivell d’organització més acurat. L’activitat va dirigida sobretot a aquelles persones no experimentades que volen experimentar el gust de jugar amb la llengua. Es tracta de fer una partida duplicada. I això… què és!?

Hem elaborat un tauler gegant el qual serà la referència per a tots els que vulguin jugar. El jugador  tindrà amb ell un full en què hi ha dibuixat un tauler i un formulari amb espais per apuntar els faristols de cada ronda i la coordenada amb la jugada de major puntuació. En cada ronda, els jugadors disposaran d’un temps determinat, sol ser entre dos i tres minuts, per pensar-se la jugada, escriure-la en uns papers que l’organització lliurarà amb les coordenades i deixar-la sobre la taula una vegada el temps s’hagi esgotat. Un membre del club recollirà totes les propostes de tots els jugadors i en faran el recompte de punts. Cada jugador tindrà una puntuació concreta, que pot coincidir amb la resta de jugadors o no. A mesura que les rondes es vagin succeint, la classificació anirà variant.

Al tauler gegant s’hi col·locarà la jugada del màster, és a dir, la jugada de la persona que aporta l’organització, independentment que un jugador pugui tenir una jugada de major puntuació. Tots els jugadors hauran de col·locar en el dibuix la jugada del màster. Les noves lletres que pugin al faristol són les que el màster ha gastat en la jugada, per això en cada ronda tots els jugadors sempre tindran les mateixes condicions perquè disposaran de les mateixes lletres i de la mateixa situació del tauler. En cada ronda l’objectiu principal és fer la jugada de més puntuació possible, almenys la que cadascú sigui capaç de trobar.

Evidentment, el jugador que tingui més punts després de les 15 rondes previstes serà el guanyador de la primera partida duplicada de scrabble en català a Molins de Rei. Un experiment que ens sedueix i que, esperem, tingui prou interès com per què us animeu a provar!