Centenari del naixement d’Avel·lí Artís-Gener, Tísner

Aquest 2012 s’escau, el dia 28 de maig, el centenari del naixement a Barcelona d’Avel·lí Artís-Gener, Tísner, escriptor i activista literari infatigable. La seva multiplicitat d’interessos i activitats en van fer un personatge difícil de classificar: novel.lista, periodista, ninotaire, escenògraf, traductor, enigmista, director artístic de publicitat, corrector de català, pintor, home de compromís polític i encara moltes coses més.

Per commemorar aquest centenari la Institució de les Lletres Catalanes ha impulsat l’organització de diferents accions:

L’scrabble en català

Partida simultània d’Scrabble

Palau Moja (Carrer Portaferrissa, 1)

27 de maig de 2012, de 10 a 13h

Tísner no només va ser un jugador empedreït d’Scrabble, sinó també un dels artífexs de la versió catalana d’aquest joc de paraules. Per retre-li homenatge, alguns jugadors protagonitzen una partida en memòria seva.

Amb Oriol Comas, Màrius Serra i Miquel Sesé (organitzadors) i jugadors d’Scrabble.

Records a la premsa

Dilluns dia 28 de maig, data del naixement de Tísner, acció sorpresa a l’Ara, El País, El Periodico, El Punt Avui, La Vanguardia.

Coordina: Màrius Serra.

Escriure en temps difícils

Exposició itinerant dedicada a Tísner, Calders, Sales i Ferrater Mora.

Cicle de conferències i lectures “Escriure en temps difícils

Quatre sessions d’iniciació a la lectura i tria de textos de Tísner, Calders, Sales i Ferrate Mora.

Impulsat per la ILC i organitzat amb l’Ateneu Barcelonès.

Dimarts, 3 de juliol de 2012, a les 19h

Vida i obra d’Avel·lí Artís-Gener, per Joaquim Carbó. Posterior lectura de fragments de l’obra d’Avel·í Artís-Gener.

Campionats a Sabadell i Cerdanyola

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

El proper 11 de febrer teniu l’oportunitat de participar al 1r Campionat de Scrabble de Sabadell. Un obert en format suís a 5 rondes. Teniu tota la informació al web de la FISC. Per als que us animeu a participar, tingueu en compte que el diccionari emprat no serà el DOSC, sinó que serà el DOCSEL.

També us informem que els dies 10 i 11 de març estan previstes activitats a Cerdanyola. El dissabte 10 teniu el 3r Obert Primavera de Cerdanyola del Vallès, format suís a 6 rondes. I l’endemà, dia 11, podreu gaudir d’una duplicada. Us mantindrem informats quan en tinguem més detalls.

Tast de jocs

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

Cartell del Tast de jocsEls dies 30 d’abril i 1 de maig, el Club del Joc va organitzar un meravellós Tast de Jocs. Els assistents vam poder gaudir d’un grapat de jocs, des del més simples, als més el·laborats; per a canalla i per a adults. Ens ho vam passar molt bé i desitgem poder repetir l’experiència l’any vinent.

Volem destacar l’actuació de l’Eric Olmedo, que va organitzar i dirigir una magnífica partida duplicada de Scrabble amistosa. Va haver-hi temps pels mots sorprenents, com ABRAÇOS. El temps es va quedar curt, ja que seguit de la duplicada hi havia la presentació mediàtica d’en Màrius Serra i el seu joc Verbàlia, però els escrablístes ens ho vam passar d’allò més bé, barrinant paraules i fent una mica de sarau a la partida.

L'Eric Olmedo preparat per començar la duplicada

L'Eric Olmedo preparat per començar la duplicada


L'Eric Olmedo fent una breu explicació de les regles de la duplicada
Grup de participants a la duplicada

Resultats de la partida duplicada del 15 de juliol

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

Un total de vuit participants van prendre part el passat dissabte 15 de juliol a la partida duplicada que vàrem organitzar a la Taverna dels Predicadors. Un error de càlcul pel que fa a la durada de la partida (i un comiat de soltera que va ocupar el bar de cop i volta!) va fer que finalment s’hagués de donar per acabada quan encara quedaven algunes peces al saquet.

És per això que no penjarem la classificació final, però val a dir que, malgrat tot va ser una tarda molt entretinguda que vàrem completar tot seguit sopant al restaurant Globus. Des d’aquí una salutació per a tots els assistents, i als no assistents els convidem a que no es perdin el proper (que no sabem quan serà), perquè ens ho vam passar d’allò més bé!

En podeu veure alguna foto si feu clic aquí.

Duplicada el dissabte 15 de juliol

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

Una de les propostes recollides el passat dilluns va ser la d’organitzar una nova duplicada per anar amenitzant les calors estivals. Acceptada la proposta per aclamació popular, us emplacem a assistir-hi a tots els que vulgueu, i a qui vulgueu convidar. Serà el proper dissabte dia 15 de juliol a la Taverna dels Predicadors, en hora encara per confirmar (ja us n’informarem convenientment, després de negociar-ho amb el “jefe”). Us recordem també que podeu fer memòria sobre les normes de les duplicades a l’apartat de “competicions”.

I, no satisfets només amb això, hem decidit també d’arrodonir la jornada amb un sopar de germanor scrabblista, que celebrarem en acabar la partida, segurament al restaurant GLOBUS.

Per fer-ho tot més fàcil i assegurar-nos un lloc a taula, us agrairiem que confirmeu la vostra assistència al sopar mitjançant el nostre correu electrònic, si pot ser abans del dimecres dia 12.

Primera Duplicada de Nadal 2005-2006

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

El 2 de gener de 2006, primer dilluns d’Scrabble de l’any, es va celebrar a la Taverna dels Predicadors la Primera Duplicada de Nadal del Club Scrabble Manresa. En total hi van prendre part 11 jugadors, que es van barallar durant prop de tres hores amb els successius faristols. El guanyador, amb un total de 733 punts, va ser el Dani Hernández.

Podeu veure’n un petit resum, amb algunes fotos i la classificació final, fent clic aquí.

Primera Duplicada de Nadal 2005-2006

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

Com ja sabeu, el Nadal passat vàrem organitzar el Primer Torneig de Nadal 2004-2005. La nostra inexperiència, sumada a la disponibilitat dels jugadors i la poca durada d’aquestes festes nadalenques va fer que el torneig s’allargués molt més del que en principa havíem previst.

Malgrat això, no volíem perdre la tradició d’organitzar, per aquestes dates, alguna activitat relacionada amb el nostre joc preferit. És per això que, recollint la proposta d’alguns dels nostres companys scrabblistes, us anunciem que el proper 2 de gener de 2006, primer dilluns de l’any, es jugarà la primera partida duplicada de Nadal, que ens agradaria que quedés instaurada com a cita anual. De moment, ja podeu consultar-ne les bases fent clic aquí.

Només cal que vingueu a les 7 de la tarda a la Taverna dels predicadors i que porteu paper, bolígraf, una carpeta o llibreta per repenjar-vos (potser no hi ha taula per a tots), i… les ganes de jugar!