Scrabble Escolar en català

El dijous 16 de febrer, de 13.00h a 14.00h, al Centre de Recursos Pedagògics d’ Esplugues de Llobregat (C. Cedres, 38, 2n pis), es realitzarà la presentació de l’Scrabble Escolar* en català, a càrrec del grup gestor de les diverses accions i activitats  (campionats i torneigs, presentacions i tallers) orientades a difondre l’ús d’aquest joc de paraules a les escoles.

Entenem que  jugar a l’Scrabble és una activitat que, a més d’ésser divertida, és integradora, facilita les interrelacions i contactes socials. És, doncs, una eina clau per a afavorir diverses àrees d’aprenentatge a part d’augmentar el nivell de vocabulari i l’ortogràfia, estimular l’interès per a les consultes als diccionaris i incrementar les habilitats per al càlcul mental i les habilitats espacials (d’orientació).

 

*L’Scrabble pertany als jocs de paraules creuades entre 2, 3 o 4 jugadors (en la modalitat que s’anomena clàssica). Consisteix en formar sobre un tauler de 15 per 15 caselles mots que es creuen entre ells, d’esquerra a dreta i de dalt avall. S’hi fan servir fitxes marcades amb una lletra i un número (el seu valor). L’objectiu és aconseguir la puntuació més gran possible, emprant les pròpies fitxes junt amb les del tauler. Això vol dir col·locar-les formant el mot que doni la puntuació més alta, tenint en compte els valors de les fitxes emprades junt amb els de les caselles amb premi del tauler.