Mini torneig casolà de cloenda a Can Rabella

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

El passat dissabte dia 6 vam donar per acabada de forma definitiva la temporada de Scrabble a Molins, amb el ja tradicional torneig de cloenda que celebrem a Can Rabella. Des d’aquí el nostre reconeixement i agraïment a la Cristina i tot l’equip de cambrers de Can Rabella que sempre ens han facilitat l’espai i ens han atès a la perfecció. Un torneig entre família que ja hem celebrat per tercera temporada i que aquest any té un aspecte a destacar, del qual estem molt i molt orgullosos: entre els participants hi havia l’Éric Domínguez, un jove aficionat a l’Scrabble que només amb 10 anys ja té el valor d’enfrontar-se amb gent que en sap tant. I no ho fa pas malament, fins i tot en el seu bagatge al final de les quatre rondes que vam fer hi havia una victòria. Tota una promesa molinenca.

També estem molt contents de comptar amb jugadors que no són actius en cap competició, com la Sandra Juncosa. Esperem que l’ham que els hem preparat sigui prou llaminer com per què la temporada 2013/14 la veiem en algun torneig dels que es fan per arreu del país. També vam haver de lamentar absències sonades, com la del Moi de darrera hora, o la Mireia, o el Pep…, però sobretot la de la Isabel, perquè el setembre marxa cap a Austràlia (res aquí al costat) i volíem acomiadar-nos-en com ella es mereix.

Entre les anècdotes cal esmentar la samarreta d’en Mazinger Z que duia el Xavier Albons, tota una declaració d’intencions; els dos porrons de cervesa que pal·liaven la set dels jugadors; el Juanan que ens va fer de reporter gràfic; i el Francesc Gelabert que es va endur el coixí que vam sortejar.

Quant al joc pròpiament dit, vam haver d’afegir una ronda més de les tres que teníem previstes jugar. Com que vam anar prou ràpid i hi havia ganes, a la taula 1 es decidia la victòria final entre l’Àlex Abad i l’Albert Rodríguez, amb victòria final per a aquest darrer. A destacar també dues centenàries durant el torneig, una d’elles sense Scrabble tot i que de menor puntuació.

I poca cosa més. Després un bon dinar amb la família, els comiats i millors desitjos per a les vacances i un arreveure que ens emplaça al setembre.

Aprofitem per felicitar tots els jugadors que han passat aquesta temporada pel club almenys algun dia a fer alguna partida: fins a 24! I com no, donar l’enhorabona als guanyadors de les dues competicions regulars: el Xavier Albons com a campió de la CUSCA i l’Albert Rodríguez com a campió de la Copa. Com també congratulem les millors jugades d’ambdues competicions: ENTAULÀS de 141 pts per a l’Àlex Abad en la CUSCA i DATÉSSIM de 149 pts per al Dani Bardés en la Copa.

Bon estiu, bones vacances, molta sort a tothom!… però abans unes quantes imatges de dissabte…

Presentació

Presentació

La taula és ben parada.

La taula és ben parada.

I aquí tenim el petit heroi. l'Éric!

I aquí tenim el petit heroi. l’Éric!

Aix, el Mazinger en plena contenció de poders.

Aix, el Mazinger en plena contenció de poders.

Tercera ronda i empat. Cal una quarta...

Tercera ronda i empat. Cal una quarta…

LÀlbert i l'Àlex en plena lluita de lletres. Només en pot quedar un!

LÀlbert i l’Àlex en plena lluita de lletres. Només en pot quedar un!

El coixí, gentilesa de la Marta Almagro. Felicitats, Francesc!

El coixí, gentilesa de la Marta Almagro. Felicitats, Francesc!


4t Obert dels Països Catalans

Article republicat des de: Club Scrabble Manresa

Cartell del 4t Obert dels PPCCBenvolguts i benvolgudes,

enguany estem molt contents de poder-vos oferir, altra vegada, el nostre obert més participatiu. El proper 1 de desembre, a partir de 2/4 de 10, us esperem a tots al 4t Obert dels Països Catalans de Scrabble en Català, que us oferim amb moltes novetats.

Per primera vegada en la història del nostre obert, canviem de municipi. Aquesta edició la farem el torneig a Calaf, al Casino de la Unió Calafina.

En aquesta edició, el diccionari arbitral serà el Diccionari de la Llengua Catalana, de l’Institut d’Estudis Catalans, 2a edició (DIEC2).

També teniu la possibilitat d’inscriure-vos només a les partides del matí, o només a les de la tarda, entenem que així afavorim la participació de jugadors novells.

El format serà l’habitual, suís a 6 rondes. Podeu consultar les bases completes al web dedicat del torneig, o formalitzar-ne la inscripció. Us informem que les places són limitades i en reservarem per a jugadors locals. Regularment, actualitzarem la llista d’inscrits.

Així doncs, desitgem presentar-vos un torneig atractiu per als jugadors i jugadores de tot el territori, un cop més, us animeu a reunir-vos amb nosaltres al voltant d’uns quants taulers i faristols, en aquesta nova festa del joc i de la llengua.

El Punyalet guanya la 2a Copa Tísner de Scrabble

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

La Sala Gòtica, un marc incomparable, com se sol dir, per a un homenatge del tot sentit.

La il·lusió moltes vegades és capaç de vèncer la resistència dels entrebancs. A Molins hi hem apel·lat cegament fins donar forma a la 2a Copa Tísner de Scrabble en català per equips. El resultat ha estat una jornada pura de scrabble, amb absències destacades i noves incorporacions en el panorama de l’scrabble en català. No ens correspon fer-ne una valoració perquè segurament seria a l’alça, amb riscos evidents de semblar pretensiosa.

El pegat a l’ull, l’estelada, versos amb tot el sentit, imatges del passat que ens obstinem a no oblidar, tot en un fons de pantalla mentre els equips ocupaven la Sala Gòtica del Palau de Requesens, de Molins de Rei. La millor sala de Molins, possiblement, i l’ocasió se la mereixia. Així, amb el pes de la solemnitat que aquesta sala irradia, l’organització havia preparat amb tota mena de detalls, i un petit obsequi, un ambient acollidor en què els jugadors esdevinguessin els autèntics protagonistes del torneig.

Vuit equips amb accents diversos de la geografia catalanoparlant entre els seus integrants, es donaven cita per conquerir un premi menor, ja que el veritable guardó era estar en aquells moments jugant en la memòria de l’Avel·lí Artís Gener, Tísner. Després de les sis rondes quedaria ben clar quins premis s’havien de repartir i per qui:

 • Equip guanyador:

  • “El Punyalet”, de Manresa. Els seus jugadors, Valentí Rossell, Èric Olmedo, Rosa Riera, Muntsa Clotet i Ramon Torres (suplent), reberen el premi per part d’en Raimon Artís, fill de l’homenatjat.

 • Equip ideal:

  • Millor jugador 1: Anna Genís (Deseners), amb 5 victòries de 6, empatada amb el Valentí Rossell (El Punyalet) i el Salvador Alsius (Escarbats), però amb més punts al seu favor.

  • Millor jugador 2: Miquel Sesé (Deseners), amb 5 victòries de 6, empatat amb l’Èric Olmedo (El Punyalet) i l’Antoni Arcas (Escarbats), però amb més punts al seu favor.

  • Millor jugador 3: Lluís de Yzaguirre (Deseners), inapel·lable, amb 6 victòries de 6.

  • Millor jugadors 4: Moisès Solé (Remolins), amb 5 victòries de 6, en solitari.

 • Jugada més valuosa:

  • Rosa Maria Cot per la paraula ESCORÇA que li van representar 158 punts.

I mentre les autoritats feien el lliurament de premis, tres generacions dels Artís coincidien en la mateixa sala. La neta del Raimon tot just caminava i mirava amb l’esguard innocent d’un blau intens tota aquella gentada que aplaudien i feien parlaments.

I a nosaltres, com a organització, només ens cal agrair la presència dels equips i dels jugadors que han fet realitat un somni que va començar des de la modèstia , i que s’ha fet realitat també des de la modèstia:

Gràcies Vilanova i la Geltrú

Gràcies El Prat

Gràcies Barcelona

Gràcies Molins

Gràcies Manresa

I com no,

Gràcies a l’Ajuntament de Molins de Rei, al CNL de Molins de Rei, a l’Associació de Botiguers de Molins de Rei, al Club Scrabble Manresa i al Joan Montané.

Resultats de la 2a Copa TísnerImatges de la 2a Copa Tísner


2a Copa Tísner de Scrabble en català per equips

Article republicat des de: Mots i Més a Molins, club de Scrabble

Mots i Més a Molins, club de Scrabble”, amb la col·laboració de la “Unió Faristolaire” i del “Club Scrabble Manresa”, us convida a participar en la

2ª Copa Tísner de Scrabble en Català per equips

LLOC: Sala Gòtica – C/Rafael de Casanova, 46 (Molins de Rei) [Com arribar-hi?]

DATA: dissabte, 2 de Juny de 2012

Aquest torneig vol commemorar el centenari de n’Avel·lí Artís i Gener, Tísner, efemèride que es produirà el  proper dia 28 de maig de 2012. En Tísner fou l’impulsor, si més no l’introductor, de l’scrabble en català i volem homenatjar-lo amb la pràctica multitudinària d’un dels seus jocs preferits.

Els equips es poden inscriure omplint aquest formulari fins el dia 28 de maig, data en la que es tancaran les inscripcions, o fins que s’esgotin les places disponibles. Encara no tens nom per al teu equip?

Tothom que vulgui participar i no disposi d’equip, tot i tenir la il·lusió de jugar, cal que contacti amb nosaltres. Des de l’organització vetllarem per què tothom trobi un espai en algun equip existent, o bé, en la creació de nous si és possible i sempre que no s’hagin cobert ja les places.

Trobareu tota la informació referent al torneig en aquest enllaç.

Fins molt aviat!